DETTA ÄR VI

På vår meritlista finns både omfattande forskning och många års erfarenhet av olika typer av träbroprojekt. Vi är en självklar del av den internationella eliten.

Välkommen till TBS Timber Bridge Specialists, där passion och expertis samlas för att skapa hållbara och beständiga träbroar över hela Sverige. Som ett team av engagerade specialister har vi etablerat oss som ledande experter inom projektering, byggnation, underhåll och utveckling av träbroar. Vår innovationsförmåga och helhetssyn säkerställer att vi levererar kostnadseffektiva och miljövänliga lösningar för våra kunder från projektets början till slut.  

Vårt team består av branschexperter som besitter omfattande praktisk och teoretisk kunskap inom träbrokonstruktion. Vår kompetens stöds av omfattande erfarenhet från olika träbroprojekt samt forsknings- och innovationsprojekt både på nationell och internationell nivå.

Vi är engagerade i att erbjuda skräddarsydda lösningar som uppfyller de unika behoven hos våra kunder, oavsett om de är privata eller offentliga aktörer. Vår expertis spänner över ett brett spektrum av tjänster, och vår förmåga att anpassa oss och innovera gör att vi ligger i framkant av utvecklingen. 

Vårt engagemang för kontinuerlig förbättring syns i vår aktiva medverkan i utbildningsinitiativ, samarbete med Svenskt Trä, universitet och högskolor samt vår medverkan i nationellt och internationellt standardiseringsarbete.  

På TBS Timber Bridge Specialists strävar vi efter att forma en hållbar framtid för träbroar. Följ med oss på vår resa när vi fortsätter att bana nya vägar inom träbrokonstruktion, sätta nya standarder för excellens och skapa bestående arv genom vårt arbete.

VÅRT TEAM

Möt vårt dedikerade och passionerade team på TBS Timber Bridge Specialists, som består av experter med olika bakgrunder och specialområden. Tillsammans utgör vi en dynamisk och kompetent kraft inom träbrokonstruktion, och vi arbetar ständigt för att skapa innovativa lösningar och överträffa förväntningarna hos våra kunder. 

Kristoffer Ekholm

Samordnaren

Kristoffer Ekholm

Samordnaren

Kristoffer är vår VD och agerar som spindeln i nätet tack vare sin expertis inom projektering och projektledning. Han har en PhD från Chalmers, där han arbetade med forskningsprojektet ”Konkurrenskraftiga träbroar för framtiden”, samt med livslängdsfrågor. Han har också arbetat med Hisingsbron innan han tog steget att ansluta sig till vårt team. Kristoffer bor i Kungsbacka med sin familj.

Per-Anders Fjellström

Fältexperten

Per-Anders, även känd som P-A eller Paf, är en autodidakt expert med en bakgrund inom träforskning på SP/Trätek i Skellefteå (numera RISE). Han är vår expert på skadeinspektioner och ansvarar för det praktiska arbetet. P-A är en självklar del av internationella eliten inom träbroar och ägnar sin fritid åt byggnadsvård, bastubad, fjällstugevistelser och segling.

Roberto Crocetti

Innovatören

Roberto är vår italienska professor från KTH som har en passion för träbrokonstruktion. Hans kreativitet och koppling till det akademiska gör honom ovärderlig för vårt team. Roberto tillbringar delar av året i Italien där han odlar oliver, trampar vin och vandrar med sin familj.

Pär Mollberg

Mångsidig konstruktör

Civilingenjören och chalmeristen Pär har tretton års arbete med betongkonstruktioner i ryggen – men i grunden är han bondpojke med en stark tradition av skogsarbete i släkten. Därmed följer också en stark inneboende kärlek till trä – och träbroar. Som den förste att anställas av TBS har han haft en fot med i många olika sammanhang, och förutom sin kreativitet har han haft nytta av sin mångsidighet och förmåga att se olika se lösningar. Pär är småbarnsfar och bor med familjen i hus på landet utanför Göteborg.

Georgi Nedev

Expert på gångbroar

Bulgarienfödde väg- och vatteningenjören Georgi har i sitt yrkesarbete koncentrerat sig på konstruktion av gångbroar i lätta material och på brodynamik. Han ser sig själv som något av en kameleont, gillar förändringar och innovation och brinner för nya lösningar.

På fritiden engagerar familjen, volleyboll och ett team inom virtuell bilsport.

Daniel Honfi

Expert på broförvaltning

Dani är uppvuxen i Budapest, men tog sin doktorsexamen i konstruktionsteknik i Sverige och Lund. Han har arbetat som teknisk specialist med inriktning på förvaltning och underhåll av broar och som brostrateg för Stockholms stad. Hans specialinriktning är övergripande, statistiska metoder för beräkning av hållfasthet som alternativ till traditionella tillvägagångssätt.

Dani brinner för att applicera nya rön på verkligheten och bor i Uppsala.

Patrik Thorsson

3D-modellerare

Som konstruktör är Patrik specialintresserad av 3D-modellering och parametrisk design en fördel om man vill automatisera arbets- och byggprocessen och därmed effektivisera projekterandet. Valet av en konstnärlig inriktning i utbildningen till civilingenjör visar dock att fysik och koder är inte allt för honom. Efter arbete i bland annat Kanada har Patrik flyttat hem till Göteborg och lockas av TBS professionalitet och driv. 

–Jag vill omge mig med personer som inte bara sitter av tiden, utan faktiskt tycker att detta är kul. Jobbet ska inte bara bli klart, det ska också bli bra!

Linnéa Persson

Teammänniska med arbetsglädje

Linnéa älskar att grotta ner sig i broritningar och beräkningar och att identifiera utmaningar och frågetecken. Hon tog ingenjörsexamen på Chalmers 2018 och har sedan dess jobbat med brokonstruktioner, projektering och ledning av uppdrag. Hennes styrka är noggrannhet och att ha många bollar i luften, och miljö- och hållbarhetsfrågor är viktiga aspekter för henne.

Denna 34-åriga närking bor med sambo och hund i Göteborg och är den enda i gänget som rest tvärs över den afrikanska kontinenten med ryggsäck.